Spelend leren met prentenboeken

| 4-11-2019, 18-11-2019 en 2-12-2019 | 16.00 - 19.00 uur | Pedagogisch Medewerkers Kinderopvang (gevorderden) |

Prijs: €297,00. Inclusief koffie en thee, cursusmateriaal, goed gevulde goodiebag, Fien en Milo-poppen en een Clavis conceptwinkel-boekenbon t.w.v. 20 euro.

Deze cursus is onderdeel van Pauline’s Peuter Plan. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten en is een vervolg op de cursus Prentenboeken in de kinderopvang. Ook als je al veel ervaring hebt met voorlezen en werken met prentenboeken in de groep is deze cursus voor jou. Je leert nog meer over diverse ontwikkelingsgebieden van jonge kinderen en hoe je deze aan de hand van prentenboeken kunt stimuleren. De drie bijeenkomsten zijn als volgt ingedeeld:

1. Prentenboeken en taalontwikkeling: 4-11-2019

Tijdens de eerste bijeenkomst laten we je zien hoe je naast het voorlezen nog veel meer waardevolle activiteiten op taalgebied kunt opzetten aan de hand van een prentenboek.

2. Prentenboeken en rekenontwikkeling: 18-11-2019

Behalve taal zit er nog zoveel meer in een prentenboek! Bij deze bijeenkomst gaan we in op de rekenontwikkeling. We laten je zien hoe deze vaak in verhalen verborgen zit en hoe je boeken kunt inzetten om ook dit ontwikkelingsgebied spelenderwijs te stimuleren.

3. Prentenboeken en sociaal-emotionele ontwikkeling: 2-12-2019

In de laatste bijeenkomst staat de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen centraal. Natuurlijk zijn er prentenboeken die dit als hoofdthema hebben, maar ook in boeken met andere thema’s is zeker een aanknopingspunt te vinden om te werken rondom dit ontwikkelingsgebied.

Als je de cursus hebt afgerond, dan heb je meer dan voldoende handvatten om naar aanleiding van prentenboeken zelf thema’s uit te werken en op te zetten voor jouw groep, op een manier die helemaal past binnen de vroegschoolse educatie. Ook voor kinderen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is (zogenaamde NT2-kinderen) is deze manier van werken ontzettend waardevol en een prachtige manier om ze vertrouwd te maken met onze taal.


Wat maakt deze cursus zo speciaal?

De cursus wordt verzorgd door de oprichters van Pauline’s Peuter Plan, illustrator en auteur Pauline Oud en leerkracht en educatief auteur juf Bertine.

Pauline Oud zit inmiddels al jaren in het vak en maakt de meest prachtige prentenboeken over onder meer kleine Billy-Bob, Fien en Milo, Saar en Kas. Haar werk is in veel landen vertaald en haar boeken lenen zich perfect om in te zetten in de kinderopvang.

Juf Bertine ken je misschien van haar website ‘Letters & spetters’ waarop zij kinderboeken, educatieve spellen en culturele uitstapjes voor kinderen bespreekt. Ook is zij ruim 3 jaar werkzaam geweest als kinderboekenexpert voor bol.com en schreef zij diverse educatieve projecten voor peuters die al volop in kinderdagverblijven worden ingezet.


Inschrijfformulier

Indien werkgever betaalt.