Prentenboeken in de kinderopvang

| 16-09-19, 30-09-19, 14-10-2019 | 16.00-19.00 uur | Pedagogisch Medewerkers Kinderopvang (beginners) |

Prijs: €297,00. Inclusief koffie en thee, cursusmateriaal, goed gevulde goodiebag, Fien en Milo-poppen en een Clavis conceptwinkel-boekenbon t.w.v. 20 euro.

De cursus Prentenboeken in de kinderopvang is onderdeel van Pauline’s Peuter Plan. In deze cursus leer je alles over interactief voorlezen, het kiezen van de juiste boeken voor jouw doelgroep en het uitwerken van een thema met het prentenboek als rode draad.

Deze cursus richt zich op pedagogisch medewerkers die wel graag met prentenboeken willen werken, maar nog niet goed weten hoe. Je leert de belangrijkste uitgangspunten van het werken met prentenboeken en voorlezen. Als je daar al heel bedreven in bent en nog meer uit prentenboeken wilt halen, dan verwijzen we je graag naar de cursus: Spelend leren met prentenboeken.

Prentenboeken in de kinderopvang bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Zo kies je de juiste boeken voor jouw groep: 16 september 2019

Bij de start van de cursus gaan we in op het grote aanbod aan boeken en krijg je handvatten aangereikt om hierin een keuze te maken die het best aansluit bij de kinderen op jouw groep.

2. Interactief voorlezen: 30 september 2019

Voorlezen is altijd leuk en waardevol, maar met een interactieve aanpak wordt het nog zoveel mooier. Tijdens de tweede bijeenkomst laten we je zien hoe je dit doet en ga je natuurlijk ook zelf aan de slag!

3. Haal meer uit een prentenboek: 14 oktober 2019

Bij de derde bijeenkomst laten we je zien hoe je een boek na het voorlezen verder in kunt zetten om er nog meer uit te halen. Binnen Pauline’s Peuter Plan zijn veel ondersteunende materialen beschikbaar waar je deze avond uitgebreid kennis mee kunt maken.


Wat maakt deze cursus zo speciaal?

De cursus wordt verzorgd door de oprichters van Pauline’s Peuter Plan, illustrator en auteur Pauline Oud en leerkracht en educatief auteur juf Bertine.

Pauline Oud zit inmiddels al jaren in het vak en maakt de meest prachtige prentenboeken over onder meer kleine Billy-Bob, Fien en Milo, Saar en Kas. Haar werk is in veel landen vertaald en haar boeken lenen zich perfect om in te zetten in de kinderopvang.

Juf Bertine ken je misschien van haar website ‘Letters & spetters’ waarop zij kinderboeken, educatieve spellen en culturele uitstapjes voor kinderen bespreekt. Ook is zij ruim 3 jaar werkzaam geweest als kinderboekenexpert voor bol.com en schreef zij diverse educatieve projecten voor peuters die al volop in kinderdagverblijven worden ingezet.


Inschrijfformulier

Indien werkgever betaalt.