Introductieworkshop Filosoferen met kinderen

| 24-09-2019 | 14.30-17.30 uur | Leerkrachten van groep 1 t/m 4 , pm-ers bso |

Prijs: €99,00. Inclusief koffie en thee, cursusmateriaal, een set praatkaarten en een Clavis conceptwinkel-boekenbon t.w.v. 20 euro.

Filosoferen klinkt moeilijk en veel mensen menen dat het niet geschikt is voor kinderen, maar dat is onzin. Iedereen kan het, zelfs als je pas vier jaar bent! Sterker nog: het is een aangeboren behoefte om te willen weten hoe het leven in elkaar zit. Kinderen stellen niet voor niets honderden waaromvragen. In de workshop ligt het accent op filosoferen in de klas, maar alles wat je leert kun je ook gebruiken voor filosofische gesprekken op de bso, in de bibliotheek, met je eigen kinderen of andere situaties waarbij je met kinderen in gesprek kan gaan.

WAT LEER JE?

Een filosofisch gesprek begint met een filosofische vraag. Maar hoe herken je tussen de vele vragen van kinderen de filosofische? Wat is een filosofische vraag eigenlijk? Hoe kun je kinderen zelf filosofische vragen laten stellen. Dit komt allemaal stapsgewijs voorbij. Vervolgens wordt geleerd hoe je met graafvragen en doorvraagvragen het gesprek verdiept. Ook is er aandacht voor de kenmerken van een filosofisch gesprek en er is ruimte voor discussie over de voors en tegens van filosoferen met kinderen.

HOE LEER JE?

Deze workshop bestaat uit veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen.


Wat maakt deze workshop zo speciaal?

De workshop wordt gegeven door Fabien van der Ham uit Groningen. Je kunt haar kennen van de website filosofiejuf.nl. Fabien schrijft kinderboeken, ontwerpt filosofielessen en ontwikkelt filosofieproducten. Deelnemers van deze workshop ontvangen een certificaat. De workshop is gevalideerd door registerleraar.nl.


Inschrijfformulier

Indien werkgever betaalt.