Identiteit ontwikkelen door verhalen: Midwinterverhalen

| 27-11-2019 | 15.00-18.00 uur | Leerkrachten van groep 1 t/m 8 |

Prijs: €99,00. Inclusief koffie en thee, cursusmateriaal en een Clavis conceptwinkel-boekenbon t.w.v. 20 euro.

Identiteit ontwikkelt zich onder andere door verhalen. Kinderen ontdekken de wereld aan de hand van verhalen: verhalen die we elkaar vertellen over ons leven, verhalen uit de literatuur, uit de geschiedenis enzovoort. Verhalen bieden kinderen inkijkjes in werelden en het leven van anderen, waarmee zij zich kunnen identificeren en waaraan ze zich kunnen spiegelen.

In deze workshop krijg je handvatten om naar aanleiding van een verhaal een levensbeschouwelijk gesprek op gang te brengen. Je krijgt eerst informatie over de kenmerken van de levensbeschouwelijke ontwikkelingsfasen van kinderen. Vervolgens gaan we aan de slag met verschillende werkvormen.

We maken gebruik van verhalen die passen bij de tijd van het jaar: midwinterverhalen.


Wat maakt deze workshop zo speciaal?

De workshop wordt gegeven door Monique de Jong, docent levensbeschouwing aan de Pabo van Inholland Alkmaar. Monique is altijd op zoek naar een vernieuwende methoden om jezelf te leren kennen. Zo heeft zij laatst met pabostudenten een coachingsproject met behulp van paarden opgezet. Pabostudenten krijgen een spiegel voorgehouden door paarden.

In de workshop die Monique in Het Hooge Huys komt geven, zijn midwinterverhalen het uitgangspunt. Wat leren die verhalen ons en onze kinderen over identiteit?


Inschrijfformulier

Indien werkgever betaalt.